Trujillo & Huanchaco - Reisverslag uit Trujillo, Peru van Bart Buijsse - WaarBenJij.nu Trujillo & Huanchaco - Reisverslag uit Trujillo, Peru van Bart Buijsse - WaarBenJij.nu

Trujillo & Huanchaco

Blijf op de hoogte en volg Bart

04 Oktober 2012 | Peru, Trujillo

Ongeveer twee weken geleden werd weer eens benadrukt dat ik me dit halfjaar in een volledig andere wereld begeef. Voor onderhandelingen tussen verschillende presidenten uit Latijns-Amerika en leiders uit de Arabische wereld omtrent de problemen in het Midden-Oosten werden twee feestdagen uitgeroepen, alleen voor de hoofdstad. De bevolking van Lima werd volop aangemoedigd om de dagen 1 en 2 oktober te gaan reizen en het vaderland eens te gaan verkennen. Dit zou de economie mooi stimuleren, verschillende miljoenen opleveren en een unieke ervaring zijn, aldus de Peruaanse kranten. Dat de werkelijke reden was dat de overheid een brandschoon imago en geen problemen in de stad wilde, die voor een groot deel werd afgezet vanwege de bijeenkomst, werd er niet bij vermeld. De universiteit, evenals alle andere overheidsinstelingen en andere grote bedrijven, werd gesloten voor een lang weekend van 4 dagen. Deze perfecte mogelijkheid om weer even een weekendje te ontsnappen aan het nog immer grijze Lima, konden wij natuurlijk niet aan onze neus voorbij laten gaan.
´Om ons mentaal voor te bereiden op de examens van komende week´ heb ik met 3 van mijn huisgenoten (Théo, David & Sofie) afgelopen weekend Trujillo bezocht. Een leuk koloniaal stadje vlak bij de kust, 11 uur ten noorden van Lima. Op de eerste dag hebben we de stad verkend, het plaza de armas gezien, kerkje hier, museumpje daar, en af een toe een terrasje of restaurantje bezoeken. Omdat het toch zaterdag was hebben we ook het nachtleven buiten Lima eens uitgeprobeerd en hier hebben we Carlos leren kennen. Met dit rijke Peruaanse mannetje mochten we de volgende dag mee naar de Country Club waar hij lid is. Met onbeperkt toegang tot de sportschool, golfbanen, tennisbanen, voetbalvelden, zwembaden en luxe restaurants hebben we ons een hele dag bezig kunnen houden, en ook weer eens kunnen sporten.
Omdat het zonnetje buiten Lima wel lekker schijnt, en om me voor te bereiden op twee dagen aan het strand, heb ik besloten toch maar eens iets aan mijn verwilderde haardos te doen. Voor S/. 3.00, het equivalient van 89 eurocent, heb ik in 5 minuten mijn haartjes kort laten knippen onder het genot van een flesje coca cola (bij de prijs inbegrepen). Na twee toch al niet zo heel vermoeiende dagen hebben we het ´weekend´ op maandag en dinsdag in stijl afgesloten aan de prachtige Peruaanse surfersstranden van Huanchaco. Persoonlijk heb ik vooral erg genoten van de verse visgerechten in ons jongerenhostel en de gezellige avonden in de bar.
Gisterochtend zijn we, licht verbrand maar voldaan en uitgerust, teruggekomen naar Lima. En de straten in de immer drukke hoofdstad waren om acht uur ´s ochtends gewoon leeg, zoals de regering het graag ziet als er buitenlandse gasten zijn. De komende tijd is best wel druk. Ik zal toch echt even moeten gaan studeren voor de mid-terms van komende week en ik moet ook dringend op zoek naar een volgende reis. Ik kan voorlopig nog niet kiezen tussen parelwitte stranden en het hooggebergte, wat een stress.

• 04 Oktober 2012 - 05:31

Haha, zo herkenbaar! Je wil niet weten wat voor drempel het voor mij was om een kapper te kiezen... De Franstalige kapper dichtbij, of toch maar op zoek naar eentje die Engels spreekt... Uiteindelijk maakt het weinig uit, denk ik. Mannenvoordeel.
    En ja, tis balen. 't Is te kort dag om alles te doen, maar een keuze tussen parelwitte stranden en hooggebergten... Waar maak je de mooiste foto's? ;)

• 04 Oktober 2012 - 08:49

Diana:

Hoi Bart
    Wat heb je het toch zwaar he?:)
    Zaterdag zijn we naar Pieter zijn laaste werkavond geweest met je pa en ma naar de Beachhouse.We hebben een hapje gegeten en nog wat gelounged. We hebben het nog over je wasjes gehad.Maar gelukkig dat het allemaal goed met je gaat.Groetjes en we volgen je......doeii

• 04 Oktober 2012 - 10:38

Thea:

Hoi Bart, zo te lezen gaat het goed daar in Peru!! Geniet er maar lekker van hoor, wij genieten al van je reisverslagen, dus als je tijd hebt tussen al dat studeren en reizen blijf schrijven aub. Succes met je examen en de groetjes uit een zeer regenachtig Bresjes. Karel en Thea

• 04 Oktober 2012 - 20:32

Marianne:

Nou dat gaat goed daar bij jullie, genieten.

En een sjaal van je broer Pieter meegenomen

Succes met de combinatie van studie en vrije tijd
    gr Marianne

• 12 Oktober 2012 - 15:35

Tante Chris:

Hoi Bart,

Hier ook stress, maar dan anders. Keuze tussen uienvelden en aardappellanden, waarbij de voorspelde regen de doorslaggevende factor kan zijn om of het een of het ander te doen. Dat geldt daarginds vast niet, want het woord "regen" zijn we volgens ons nog niet in je verslagen tegengekomen. Dus op grond daarvan hoef je je keuze niet af te stemmen. Komt tijd, komt raad!
    We genieten in ieder geval ontzettend van je verhalen en veel succes verder ook met je studie.

Biervlietse groetjes

Verslag uit: Peru, Trujillo