Arequipa, Arequipa - Reisverslag uit Arequipa, Peru van Bart Buijsse - WaarBenJij.nu Arequipa, Arequipa - Reisverslag uit Arequipa, Peru van Bart Buijsse - WaarBenJij.nu

Arequipa, Arequipa

Blijf op de hoogte en volg Bart

03 September 2012 | Peru, Arequipa

Een tweedaagse trekking door de bergen van de diepste canyon op aarde: ‘de Colca Canyon’, op gympen en in een spijkerbroek, was toch wel hét hoogtepunt van de afgelopen weken. Met mijn Deense en Duitse huisgenootjes en Joris ben ik afgelopen weekend naar Arequipa geweest, de tweede stad van Peru met ‘slechts’ 1.000.000 inwoners. In dit oude, prachtige koloniale stadje hebben we de eerste dag de kathedraal, het klooster en het centrum bezocht. In de nacht van vrijdag op zaterdag om 3.00 uur begon de trekking van twee dagen in de canyon. Zonder enige uitrusting tussen ervaren klimmers heb ik me afgelopen weekend in de Peruaanse bergen begeven. We zijn voor zonsopkomst (vanaf 4.30 uur) 1.200 geklommen tot 3.600 meter om vervolgens per bus naar het hoogste punt te gaan tussen de vulkanen: 5.000 meter (inderdaad met sneeuw). De trekking, met overnachting in een oase, was fysiek wel redelijk belastend maar zeker de moeite waard: ontzettend fraai!
Met een Duitser, Israeliër en een Britse hebben we de avond doorgebracht in een de bar van een backpackers hostel in Arequipa en de volgende, en tevens laatste ochtend hadden we de ultieme activiteit: Rafting (!) over de Rio Chili, heel gaaf. De busreizen zijn misschien niet altijd een pretje, heen 19 uur en afgelopen nacht 17 uur, maar het is een noodzakelijk kwaad om iets te kunnen zien in Latijns Amerika. Het was weer een heel bijzondere reis.
Vorig weekend was het welkomsfeest van de verschillende APU huizen. Met 3 bussen, 150 exchange studenten zijn we twee dagen de stad uitgegaan en hebben we de zon opgezocht in het zuiden. Lekker chillen aan het zwembad en ’s avonds natuurlijk een enorm feest in het dorpje.
Ik hoor sommigen van jullie al denken: Moet die jongen ook niet eens studeren?! Ja dat gebeurt ook, maak je geen zorgen. Ik heb de eerste twee weken op de universiteit achter de rug en het bevalt me best goed. Het gebouw is prachtig en van alle gemakken voorzien, alles is vrij aardig georganiseerd en de lessen zijn best interessant en van een aardig niveau. De vakken die ik volg zijn marketing, product ontwikkeling, bancaire economie (is minder saai dan het klinkt), cultuur, economie en geschiedenis van Latijns Amerika en een sociaal project, waarin we locale ondernemers gaan helpen met hun bedrijfje. Vrij boeiend allemaal maar veel werk: het lijkt wel de middelbare school met aanwezigheidsplicht, huiswerkcontrole en een cijfer gebaseerd op je participatie in de les. Gelukkig slechts drie dagen les: op naar het volgende weekend!

• 12 September 2012 - 18:33

Oom Theo En Tante Chris:

Lijkt ons prachtig allemaal en zo te lezen heb je het erg naar je zin, ga zo door!

Groetjes van ons allemaal!

Verslag uit: Peru, Arequipa

Peru 2012