Fiesta! - Reisverslag uit Lima, Peru van Bart Buijsse - WaarBenJij.nu Fiesta! - Reisverslag uit Lima, Peru van Bart Buijsse - WaarBenJij.nu

Fiesta!

Door: bartbuijsse

Blijf op de hoogte en volg Bart

15 Juli 2012 | Peru, Lima

Inmiddels heb ik kennis kunnen maken met mijn huisgenoten. Claire en Ines zijn twee Franse meiden en Samuel komt uit Ecuador. Voor aanvang van het semester komen en gaan steeds huisgenoten dus momenteel wonen we met vier.
Uitslapen was er hier niet echt bij want vanaf 6:00 uur is het een grote chaos op straat met enorm veel lawaai. Gisteren ben ik met Claire de stad ingegaan om een beetje kennis te maken met Lima, of beter gezegd, Lima met mij. Tot op heden ben ik één Peruaan tegengekomen die groter was dan ik, de beste man was dan ook uitsmijter van beroep bij een club. Blonde mannen van 1.90 meter, met blauwe ogen, hebben in Peru aan aandacht geen gebrek.
Een avondje stappen is dan ook echt fantastisch in Lima. De taxi brengt je voor ongeveer 1 euro, met vijf vrienden, naar het gebied waar alle clubs, discoteken en barretjes zich bevinden. Voor de deur van de clubs staan overal enorme rijen met voornamelijk Peruaanse mensen. Alle internationale studenten kunnen zich inschrijven op ‘una lista’ bij een kerel die werkt voor de club en er voor zorgt dat de goede mensen binnenkomen. Natuurlijk stonden wij op de lijst en konden we zo binnenlopen zonder te hoeven wachten. Bovendien heeft die contactpersoon de hele avond piña colada gekocht zodat wij in de club zouden blijven. Later op de avond na ook mijn eerste Peruaanse biertjes te hebben gedronken heb ik meegedaan aan een soort dans wedstrijd op het podium in de club, én gewonnen! Niet dat ik goed kan dansen, in tegendeel, maar de dames begonnen te gillen ik kreeg een fles Pisco (typisch Peruaanse drank) overhandigd.
Ook gister was een mooie avond. Via mijn huisgenoten was ik uitgenodigd voor een feest bij een Peruaanse jongen in de tuin. Er was een barbecue en in de enorme tuin van deze villa in de beste wijk van Lima. Rond een uur of één zijn we de stad in gegaan alwaar ik mijn eerste pasjes salsa dansen heb gewaagd. Vanavond ben ik van plan eens goed te gaan eten en niet op stap te gaan. Morgen om 8.00 uur begint namelijk mijn eerste les Spaans, waarvoor ik toch wel even uitgeslapen wil zijn. De taalbarrière is soms wel een beetje lastig, omdat je jezelf gewoon niet verstaanbaar kunt maken. Beetje bij beetje gaat het steeds beter, maar ik heb nog een lange weg te gaan!

• 15 Juli 2012 - 21:01

Marianne:

Dag Bart, Leuk om je verhalen te lezen en indrukwekkend.
    Het gaat wel goed zo te lezen.

Gr Marianne
    Is je 1e Spaanse les goed gegaan?

• 16 Juli 2012 - 17:10

Herman, Trees:

We wensen je een hele fijne maar ook een leerzame tijd in Peru.
    We volgen je!!!
    Veel groetjes,
    Nonkel Herman
    Tante Trees

• 20 Juli 2012 - 13:26

Ewout:

Klinkt goed Bart. Heel veel plezier komende tijd. Wanneer mag je voor het eerst de collegebanken in?

Groeten!

Verslag uit: Peru, Lima