Buenos dias! - Reisverslag uit Lima, Peru van Bart Buijsse - WaarBenJij.nu Buenos dias! - Reisverslag uit Lima, Peru van Bart Buijsse - WaarBenJij.nu

Buenos dias!

Door: bartbuijsse

Blijf op de hoogte en volg Bart

16 Juli 2012 | Peru, Lima

‘Uit je koffer leven’, ik vond het altijd maar een beetje gezeur, een kwaaltje waar vooral vrouwen last van hebben. Na enkele dagen ben ik toch ook blij dat ik een verdieping lager kon gaan slapen in mijn definitieve kamer (voor foto’s, zie bijlagen). Het is niet veel bijzonders maar het is schoon, net geverfd (pastel groen) en ongeveer 14 m2, meer dan voldoende dus!
De Spaanse lessen bevallen tot dusverre goed. Omdat het hier op het huis nog altijd vrij rustig is, de meeste mensen komen in de laatste week van juli of de eerste van augustus, was ik blij om daar nieuwe mensen tegen te komen. Gistermiddag heb ik ’s middags mijn vrije tijd na de lessen doorgebracht met drie Duitsers en een Nederlands meisje. We hebben wat gedronken in de stad en zijn vervolgens naar ‘la playa’ gegaan waar we allen een beetje verliefd zijn geworden op het surfen. Daarom zullen we waarschijnlijk ergens komend weekend lessen daarin nemen.
Wat de taal betreft gaat alles na nog geen week al stukken beter. Tegenwoordig versta ik al menig Peruaan op straat of in de winkels en kan ik best aardig communiceren met andere internationale studenten, al moet ik toegeven dat veel contact met de Duitsers en Nederlandse in het Engels gaat. De lessen zijn leuk en de profesoren zeer aardig en behulpzaam. Het niveau (intermediate) is goed te volgen en voor mijn gevoel ben ik een van de betere van het klasje van 4, soms 5 studenten!
Graag wil ik deze snelle update afsluiten met de een foto van twee typisch Peruaanse dranken. De eerste is het eerder genoemde Pisco, gewonnen met mijn dancemoves in Barranco. Deze drank bevat 40% alcohol en is, eenmaal gemengd met lemon, een frisse maar stevige drank die wordt gedronken in de discoteken en barretjes. De andere, de fluoriserend gele drank, wordt verkocht onder de naam Inca Kola. Deze frisdrank is eigenlijk de locale tegenhanger van Coca Cola en smaakt buitensporig veel naar bubblegum.

Hasta el proximo mensaje de Lima!

• 20 Juli 2012 - 13:28

Ewout:

Jij past sowieso niet gestrekt in dat bed!

• 26 Juli 2012 - 15:36

Judith:

Klinkt leuk! Jammer dat je er niet bij bent met de bruiloft de 25e, want ben nu toch wel erg benieuwd naar je dancemoves hahaha! Leuk geschreven ook. Veel plezier nog!

Verslag uit: Peru, Lima

Peru 2012